Kultura

Sreda, 05.02.2014.

17:03

"Američka prevara" od 6. februara u srpskim bioskopima

Novi film Dejvida O. Rasela, višestruki kandidat za Oskara "Američka prevara" (American Hustle) stiže 6. februara i u srpske bioskope, najavio je distributer "Tak vižn".

Izvor: Tanjug

Default images

U sjajnoj glumačkoj ekipi ove krimi drame su Kristijan Bejl, Bredli Kuper, Ejmi Adams, Dženifer Lorens, Džeremi Raner, Robert DeNiro...

Radnja filma smeštena je u zavodljivo vreme 70-ih godina prošlog veka, koje je potresao jedan od najvećih skandala u američkoj naciji.

Film govori o "čoveku od poverenja" Irvingu Rosenfeldu, koji je zajedno sa svojom ljubavnicom i saučesnicom u finansijskim prevarama Sidni, prisiljen da radi za ambicioznog FBI agenta Ričija DiMasoa, koji želi da uz pomoć njih dvoje raskrinka korupciju među političarima na visokim funkcijama.

"Američka prevara" je inspirisana Abskam skandalom, u kojem su se FBI agenti udružili sa čovekom koji se bavio ilegalnim radnjama, kako bi uhvatili kongresmene u primanju mita.

Scenario bogat detaljima krimi, ali i ljubavnog zapleta napisali su Erik Singer i Rasel, do sada tri puta nominovani za Oskara.

U skladu sa vremenom zbivanja, film deluje pomalo starinski, jer i vizuelno i stilski verno dočarava epohu. Uz interesantnu priču i zaista odlične glumačke kreacije, to su glavni utisci posetilaca na novinarskoj projekciji održanoj u bioskopu "Takvud".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: