Ponedeljak, 06.11.2023.

14:59

"U Mađarsku ulaze kao u luna-park. Srbija otaljava... Nismo mi blentavi"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović obišao granične kontrole na delu granice sa BiH i poručio da će vojska tehnički pomagati koliko to policija bude tražila.

Izvor: Tanjug

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/TOMISLAV PAVLEK

"Problem su prvo krijumčari, ovi koje naša policija ščepa su sitne ribe. Stimulišu se krijumčari samo da nastave, jer su te kazne od hiljadu evra sitan novac u odnosu na zaradu. Sudovi bi trebalo da sude drugačije. Treba im otežati", rekao je Milanović novinarima.

Drugi deo problema Milanović vidi u susednim državama – Srbiji, BiH i Mađarskoj.

On tvrdi da Srbija i BiH otaljavaju posao na granici.

"Te države, ne samo Srbija i BiH, su u međuprostoru nesigurnosti, spremne su na svašta i na ništa, nemaju jasnu perspektivu ulaska u EU, tu se nešto spotiču, to nema nikakvu perspektivu i EU mora što pre da prione na posao", rekao je Milanović, prenose hrvatski mediji.

Osvrnuo se i na to što priliv migranata u Mađarskoj ne rešava ni žica na granici. "Od one velike priče da se Evropa štiti od nadiranja na njen hrišćanski identitet došli smo do toga da se danas u Mađarsku ulazi kao u luna-park", tvrdi Milanović.

Govoreći o radu hrvatske policije na granici Milanović kaže: "Ovo radimo iz osećaja dužnosti prema EU, ali nismo blentavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: