Četvrtak, 21.09.2023.

06:43

Vučić: Detaljno sam infornisao šeika FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: B92, Tanjug

Vučić: Detaljno sam infornisao šeika FOTO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i šeik Abdul bin Zajed al Nahjan razgovarači su o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN. Vučić je na svom instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da je šeika detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vučić je prisustvovao prijemu koji je povodom 78.zasedanja Generalne skupštine UN priredio šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i kako je naveo na Instagramu, tom prilikom je pozvao prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima.

Vučić je zamolio šeika al Nahjana da predsedniku UAE Njegovom visočanstvu šeiku Muhamedu bin Zajedu Al Nahjanu prenese njegove "srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo poseti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća".

"Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom", napisao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: