Sreda, 20.09.2023.

19:12

"Tražimo samo isto kao za Ukrajinu": Vučić o poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Njujorku, gde se održava sednica sednica Saveta bezbednosti UN. Vučić se iz Njujorka obratio javnosti.

Izvor: B92

FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ nr

"Samo mi tražimo da kako se poštuje u Ukrajini, da se poštuje i kod nas, a to je teritorijalni integritet Republike Srbije."

"Biće interesantno, ja sam uzeo i izvadio od prethodna dva dana sve što su govorili, od predsednika Bajdena, koji je imao veoma dobar govor, usaglasio bih se s njim, samo da nije imao drugu praksu kada je reč o Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da mnogi hoće da svoje resurse koriste za bogatstvo svojih ljudi i da to ne može da se zaustavi.

"Srbija je upravo zajedno i sa tim željama, ali želi da sarađuje sa svma. Samo tražimo da nam se obraćate sa poštovanjem, da nam ne vređate inteligenciju. Da nam ne govorite o jednim principima za Ukrajinu, a potpuno drugačijim za Srbiju. Kada smo krivi, recite krivi ste, ali kada nismo, nemojte da govorite da jesmo. Nemam problem sa tim koliko će neko tekstova da plati protiv mene, ili priloga da objavi. To je jedna borba iz koje oni ne mogu da izađu kao pobednici. Borba će biti duga, ne laka, ali sam siguran da će slobodarski svet da pobedi", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: