Utorak, 19.09.2023.

15:14

Vučić najavio obraćanje u UN: "Snažno ćemo štititi poziciju Srbije"; Sastao se sa Guterešom i Mišelom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu najavio je obraćanje u Ujedinjenim nacijama.

Izvor: B92

Default images

"Počeli smo jutros rano u UN. Mi istupamo u četvrtak i snažno ćemo štititi poziciju Srbije. Uveren sam da će građani naše zemlje biti ponsani na svoje rukovodstvo", objavio je Vučić.

Predsednik Srbije boravi u SAD do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine UN. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, se u Njujorku pored sastanaka koji su objavljeni na njegovom Instagram nalogu sastao i sa Antonijom Guteresom, Šarlom Mišelom i predsednikom Kube.

"Ova nedelja u Njujorku prilika je da sa svetskim liderima razmenimo mišljenja o aktuelnoj situaciji u Evropi i svetu, izazovima u oblasti migracija, klimatskih promena i održivog razvoja, ali i da se dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Danas, kao i u narednim danima, očekuje nas veliki broj sastanaka, a ja ću nastaviti da i u ovom izazovnom periodu izborim za Srbiju što je bolje moguće", napisao je Vučić na Instagramu.

"Pored razgovora sa generalnim sekretarom UN Guterešeom, dugo sam razgovarao i sa prijateljima, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: