Petak, 09.06.2023.

07:17

Oglasio se Pentagon: Nije tačno

Pentagon nije upoznat sa kinesko-kubanskim planom da se na teritoriji Kube podigne špijunska kineska stanica za elektronsko prisluškivanje.

Izvor: Tanjug

Oglasio se Pentagon: Nije tačno
Ilustracija: Depositphotos/icholakov01

Portparol američkog ministarstva odbrane Pet Rajder je rekao da je pisanje lista "Volstrit džornal" netačno.

"Mogu da vam kažem, na osnovu informacija koje imamo, da to nije tačno, da nemamo informacije da Kina i Kuba razvijaju novi tip špijunske stanice", rekao je Kirbi na konferenciji za medije, prenosi Rojters.

WSJ je ranije objavio da su Kina i Kuba postigle tajni sporazum o postavljanju špijunske kineske stanice za elektronsko prisluškivanje na ostrvu, kao i da će se taj objekat nalaziti na oko 160 kilometara od Floride.

Navodi se da će to omogućiti kineskim obaveštajnim službama da presreću elektronsku komunikaciju širom jugoistoka Sjedinjenih Američkih Države gde se nalazi veliki broj vojnih baza.

Kina je navodno pristala da Kubi plati nekoliko milijardi dolara kako bi započela gradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: