Četvrtak, 08.06.2023.

17:10

Martinović: Potpisivanje ugovora za sanaciju dela puta u Zubinom Potoku dokaz da je Srbija uz svoj narod

Izvor: B92

Martinović: Potpisivanje ugovora za sanaciju dela puta u Zubinom Potoku dokaz da je Srbija uz svoj narod
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ/bs

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović potpisali su danas, u prisustvu zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Borislava Tajića, ugovor o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok.

Radi se o deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači, u iznosu od 7.996.000,00 dinara.

Martinović je istakao da je važno što je ovaj ugovor potpisan baš danas, u trenutku kada je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa svih strana okružen specijalnim jedinicama tzv. kosovske policije i kada se bori za svoj i goli opstanak svoje dece, ali i države Srbije. Kako je naveo, izdvajanje sredstava za sanaciju ovog puta je skroman doprinos Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u teškim vremenima za naš narod u srpskoj južnoj pokrajini, a za građane Zubinog Potoka će biti od velikog značaja.

"Potpisivanje ovog ugovora ima i širi politički značaj jer je ovo još jedan pokazatelj da je država Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Na ovaj način želimo jasno da pošaljemo poruku i domaćoj javnosti, i srpskom narodu koji živi na severu Kosova i Metohije, ali i međunarodnoj zajednici, da je naša južna pokrajina sastavni deo države Srbije i da će predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada nastaviti da budu uz naš narod na KiM", poručio je Martinović.

Naglasivši da Vlada Srbije u daleko većim iznosima već godinama pomaže srpske opštine, narod i srpsku crkvu na Kosovu i Metohiji, Martinović je naveo da će i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastaviti da podržava lokalne samouprave u srpskoj južnoj pokrajini u sprovođenju projekata od značaja za građane i zahvalio se Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije što se na dnevnom nivou bori i rešava probleme našeg naroda na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: