Sreda, 29.03.2023.

09:05

"T-90M Proriv" stižu...

Ruske jedinice na frontu u Ukrajini su već dobile nekoliko stotina najnovijih tenkova sa fabričke trake, uglavnom T-90M Proriv, piše RIA Novosti.

Izvor: Novosti

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Ruska odbrambena industrija je do danas u zonu SVO isporučila nekoliko stotina novih tenkova, nedavno puštenih sa proizvodne trake. To su uglavnom tenkovi T-90M Proriv, kao i duboko modernizovana vozila T-72B3M", rekao je sagovornik agencije.

On je dodao da su ovi tenkovi "po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama, uključujući naoružanje, sistem upravljanja vatrom, zaštitu, mobilnost i situacionu svest, na nivou najsavremenijih stranih vozila".

"Istovremeno, možemo sa sigurnošću reći da su T-90M i T-72B3M u potpunosti superiorniji u pogledu borbenih karakteristika u odnosu na te tenkove, uključujući i zemlje NATO-a, koje su ukrajinske trupe dobile ili će dobiti u bliskoj budućnosti", naglasio je izvor.

Izvor ruske agencije je dodao da se T-90M i T-72B3M u trupama opremaju dodatnom dinamičkom zaštitom, što omogućava ruskim tenkovima da se efikasno odupru protivoklopnom oružju (naročito kumulativnoj municiji i oklopnim potkalibarskim projektilima) iz skoro svi uglova.

Tenk T-90M Proriv (Proboj) je duboka modernizacija T-90A sa povećanom zaštitom, poboljšanim borbenim i operativnim karakteristikama.

Vozilo je opremljeno novim modulom borbene kupole sa topom kalibra 125 milimetara – lanserom navođenih raketa i visoko automatizovanim digitalnim sistemom za upravljanje vatrom sa različitim nišanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: