Petak, 30.09.2022.

20:05

Bilčik i Nemec nakon posete: "Došli smo u ključnom trenutku"

Posrednici EP u procesu međupartijskog dijaloga sa Narodnom skupštinom Srbije Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec završili su radnu posetu Beogradu.

Izvor: Tanjug

Bilčik i Nemec nakon posete:
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Tokom posete su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić posebno o procesu proširenja EU.

Cilj ove posete je bio da se ispitaju mogućnosti za nastavak uspešnog procesa međupartijskog dijaloga, navedeno je u saopštenju dvojice zvaničnika EP.

"U Beograd smo došli u ključnom trenutku za evropsku budućnost Srbije i u vreme ogromnih izazova za međunarodnu zajednicu. Zato smo ohrabreni konstruktivnim odnosom tokom naših susreta sa predstavnicima političkih grupacija u Narodnoj skupštini", navedeno je u saopštenju.

Dvojica zvaničnika su istakla da su, takođe, pozdravila posvećenost zemlje evropskom putu izraženu na sastancima.

"Parlament je spreman da radi sa Narodnom skupštinom, gradi snažnu instituciju spremnu da se uhvati u koštac sa izazovima u vezi sa evropskim integracijama Srbije", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: