Četvrtak, 29.09.2022.

11:26

Đukanovića nema: "To nije moguće"

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nije se ni danas pojavio na sednici parlamentarnog odbora za zakonodavstvo.

Izvor: Novosti

Đukanovića nema:
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Trebao je da se pojavi kao predlagač odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore da obrazloži svoj predlog za skraćenje mandata Skupštini, iako je juče najavljena ta mogućnost.

Đukanović je danas ovlastio savetnike Natašu Pešić i Borisa Bastijančića da ga zamene, što predsednica Zakonodavnog odbora Maja Vukićević nije prihvatila. Ona je saopštila da je dobila dopis od predsednika u kojem je obaveštava da ne može prisustvovati sednici i da ovlašćuje savetnike Natašu Pešić i Borisa Bastijančiča da ga menjaju.

"To nije moguće. Predsednik je inokosni organ i ne može prenositi ovu vrstu nadležnosti na bilo koga. To je moj stav i mislim da nema uslova da o ovoj tački raspravljamo, rekla je Vukićević, dodajući da je bila u komunikaciji sa šefom Poslaničkog kluba DPS-a Danijelom Živkovićem, koji je pitao da li umesto Đukanovića može neko drugi da obrazlaže predlog."

"Rekla sam da ne može i predložila termin koji je odgovarao kabinetu predsednika. Iznenađujuće je što se on nije pojavio. Nije ništa strašno izdvojiti vreme za sednicu Zakonodavnog odbora", rekla je Vukićević.

Jovanka Laličić (DPS) kazala je da predsednik "ne bi mogao da obavlja sve svoje funkcije da ne može da prenese neka svoja ovlašćenja".

"Tako da vam argumentacija ne pije vodu. Oni su ispunili formalno-pravne uslove da se ova tačka dnevnog reda danas razmatra", navela je Laličić.

Milo Đukanović je pre nekoliko dana uputio predsednici Skupštine Danijeli Đurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore. On je saopštio da nije stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi ponudila rešenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu.

U saopštenju je naveo da smatra da "ne postoji politička saglasnost o formiranju Vlade".

"To doživljavam kao nameru da se dalje troši vreme u kojem bi se nastavili pregovori o deobi resora u Vladi i "mesta po dubini", dok bi za to vreme država dodatno bila urušavana", poručio je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: