Utorak, 23.08.2022.

07:13

Vučić se sastao sa Kristoferom Hilom: Ponovio sam doslednu poziciju Srbije FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Kristoferom Hilom.

Izvor: B92

Vučić se sastao sa Kristoferom Hilom: Ponovio sam doslednu poziciju Srbije FOTO
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

"Konkretan i sadržajan razgovor sa ambasadorom Hilom o situaciji nakon poslednje runde razgovora u Briselu. Ponovio sam doslednu poziciju Srbije koja nastavlja da ulaže sve napore u cilju nalaženja kompromisnog rešenja radi održanja mira i stabilnosti", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Vučić je pojasnio ambasadoru Hilu stavove Srbije koje zastupa u dijalogu sa Prištinom, učestvujući u njemu odgovorno i konstruktivno. On je rekao da Srbija ozbiljno pristupa pronalaženju rešenja za aktuelnu krizu izazvanu jednostranim potezima Prištine.

Predsednik Vučić je ambasadoru Hilu preneo da Srbi koji žive na Kosovu bezuslovno traže formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ukazujući na tenzije koje postoje na КiM, predsednik Vučić je rekao da je važno da se Priština pridržava dogovora da kosovske specijalne snage mogu da pređu na sever samo uz saglasnost NATO i gradonačelnika četiri opštine u kojima žive Srbi", navedeno je u saopštenju Predsedništva.

Predsednik Vučić i ambasador Hil razgovarali su i o bilateralnoj saradnji Srbije i SAD.

ALEKSANDAR

Podsećamo, ambasador SAD ocenio da je, iako su mnogi razočarani što u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan. Hil je kazao da je to bitno, ne samo za buduće razgovore o Kosovu, već generalno za odnose SAD i Srbije. „Imamo brojne zajedničke osnove za saradnju. Ne mora sve što SAD i Srbija rade zajedno biti vezano za Kosovo“, poručio je on. Hil je kazao da dve zemlje moraju sarađivati i u vezi Kosova, ali je podsetio da postoji mnogo drugih pitanja za saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: