Subota, 23.04.2022.

10:50

"Gore" mreže: Bruka u Jasenovcu – Italijanski ambasador izrazio "solidarnost sa hrvatskim narodom" FOTO

Na Tviter stranici italijanske ambasade u Hrvatskoj, "Italy in Croatia", podeljena je objava koja je izazvala pravu buru na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Default images

Naime, ambasada Italije objavila je fotografiju svog ambasadora u Hrvatskoj koji je položio cveće na spomenik jasenovačkim žrtvama.

Ono što je pak, ne samo sporno, već i prava bruka italijanske ambasade u Hrvatskoj, jeste opis priložen uz fotografiju, a u kojem se navodi da je ambasador Italije u Zagrebu Pjerfrančesko Sako polaganjem venaca izrazio solidarnost za "hrvatskim narodom".

"Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom", napisano je u tvitu.

"U ime mira, zaštite slobode i ljudskih prava", kako je ambasada velikodušno istakla u objavi, ni reči o srpskim, romskim i drugim žrtvama stradalim od hrvatske ruke, nad čijim senima zaista treba iskazati solidarnost.

Ova objava italijnske ambasade u Zagrebu izazavala je pravu buru na Tviteru u komentarima ispod fotografije ambasadora Sakoa koji u Jasenovcu polaže cveće.

"Bruka" "sramota", "gde su srpske žrtve", "imate li srama" su samo neki od mnogobrojnih komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: