Petak, 19.11.2021.

17:23

Odgovor na optužbe: "Moguće je. Mi imamo dušu"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je apsolutno moguće da je beloruska vojska pomogla migrantima da pređu u Poljsku.

Izvor: Tanjug

Odgovor na optužbe:
EPA-EFE/LEONID SCHEGLOV / BELTA HANDOUT -- MANDATORY CREDIT

Ali negirao je da je Minsk pozivao migrante da dođu.

"Mislim da je to apsolutno moguće. Mi smo Sloveni, mi imamo dušu. Naša vojska zna da migranti idu u Nemačku. Možda im je neko pomogao, ali neću uopšte to da istražujem", rekao je Lukašenko.

On je demantovao da je Belorusija pozvala hiljade migranata da bi namerno izazvala krizu na granici, preneo je Bi-Bi-Si na srpskom.

"Rekao sam im da neću da zadržavam migrante na granici, a neću to raditi ni ubuduće. Rekao sam im da je to zato što njima nije cilj dolazak u moju zemlju, već u vašu. Da budem iskren, ne želim da oni prolaze kroz Belorusiju", objasnio je Lukašenko.

Čelnici EU optužili su Lukašenka da je namerno izazvao krizu na granici sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom prethodnih meseci.

Tim liderke beloruske opozicije Svetlane Tihanovske kritikovao je britanski javni servis zbog intervjua sa Lukašenkom, koji su opisali kao "davanje reči diktatoru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: