Petak, 29.10.2021.

14:38

Zbog nove odluke Kim Džong Una svet zgađen – smislio kako da prevaziđu glad ljudi

Labudovi se širom sveta smatraju misterioznim i lepim stvorenjima, slavljeni su zbog gracioznosti i zaštićeni, lov na njih je zabranjen.

Izvor: B92, RTS

Zbog nove odluke Kim Džong Una svet zgađen – smislio kako da prevaziđu glad ljudi
EPA-EFE/KCNA

Međutim, u nastojanju da se prevaziđe hronična nestašica hrane, rukovodstvo Severne Koreje stavilo ih je na jelovnik.

Severna Koreja je našla još jedno "magično rešenje" za borbu protiv hronične gladi – crne labudove.

Glavni sekretar vladajuće Radničke partije Severne Koreje u provinciji Južni Hamgjong otvorio je centar za uzgoj crnih labudova na uzgajalištu pataka na istočnoj obali zemlje.

Ceremonija, emitovana na državnoj televiziji, bila je deo šire kampanje za promovisanje konzumiranja crnih labudova, dok se Severna Koreja bori sa, kako navode, "krizom nestašice hrane".

Opisuju meso crnog labuda kao "ukusno", a list vladajuće stranke tvrdi da će "aktivno doprineti poboljšanju života ljudi".

Meso crnog labuda državni mediji, takođe, hvale kao "izuzetno zdravu hranu 21. veka sa jedinstvenim ukusom i izuzetno visokom nutritivnom vrednošću".

Labudovi – crni ili beli – nisu poznati kao poslastica ni u Južnoj ni u Severnoj Koreji, ali Severna Koreja, koja se neprestano bori sa nestašicom hrane, ima istoriju u promovisanju egzotičnog mesa kao rešenja za taj problem.

Devedesetih godina Kim Džong Il, pokojni otac severnokorejskog predsednika Kim Džong Una, odgovorio je na razornu glad promovisanjem mesa zeca i noja kao namirnica budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: