Petak, 22.10.2021.

15:39

Avion UN na meti etiopske avijacije

Etiopski vojni vazdušni napadi izvedeni danas na glavni grad Tigraja primorali su Ujedinjene nacije da odustanu od sletanja humanitarnog aviona u Mekele.

Izvor: Tanjug

Avion UN na meti etiopske avijacije
Shutterstock/Por DemarK

Portparol etiopske vlade Legese Tulu rekao je za AP da su vlasti bile svesne da je let UN-a bio planiran u toj oblasti, ali je rekao da su letovi UN-a i vojske imali različito vreme i pravac.

Za sada se ne zna koliko su se etiopski ratni avioni približili avionu Ujedinjenih Nacija.

Legese je rekao da su vazdušni napadi na grad Mekele bili usmereni na bivši vojni centar za obuku koji sada koriste snage Tigraja.

Portparol vojske nije odgovorio na pitanja agencije o svionu UN, koji je planirao da sleti u Mekele, glavnu bazu humanitarnih operacija u Tigraju.

Vlada Etiopije je poslednjih meseci optužila neke humanitarne grupe da podržavaju snage Tigraja, a prošlog meseca je proterala sedam zvaničnika UN-a, optužujući ih bez dokaza da lažno preuveličavaju razmere krize u Tigraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: