Utorak, 06.07.2021.

13:56

Odgovor Srbije: Nećemo biti na kolenima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio kosovskoj predsednici koja je rekla da očekuje "da Srbija padne na kolena".

Izvor: B92, Novosti

Odgovor Srbije: Nećemo biti na kolenima
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

"Ni sva naklnost zemalja koje pokušavaju da stvore lažnu državu Kosovo nije bila dovoljna da se sasvim zaborave svi zločini šiptarskih terorista. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, naša zemlja neće biti na kolenima kako bi Vljosa Osmani želela", istakao je Vulin, prenose mediji.

"Da Osmanijeva ima obraz, kao što ima stomak, za laži koje izgovara, dugo bi klečala pred "žutom kućom" i Srbima ubijenim zbog trgovine organima, pred kostima porodice Stolić, pobijenih u Goraždevcu, Starom Grackom, Livadicama i svim stratištima na kojima su ubijani srpski, goranski, romski, bošnjački, pa šiptarski civili koji nisu hteli da budu deo OVK. Poverovati u laži Osmanijeve o srpskom genocidu na KiM je kao da Šiptarima koji su palili manastire poverujete da su borci za hrišćanske i evropske vrednosti", istakao je Vulin.

Podsetimo, Vjosa Osmani je za nemački Špigl rekla da očekuje od Srbije da padne na kolena. rekavši da traži da se pronađu nestali i da srpska strana ne tematizuje zločine Miloševićevog režima i da je to "nasleđe zaštićeno".

"Vili Brant je jednom rekao da kada nedostaju reči, neko treba da padne na kolena. Upravo to očekujemo od Srbije - da padne na kolena", rekla je Vjosa Osmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: