Četvrtak, 08.04.2021.

08:38

"Svi znaju, ako bude rata ne možemo pobediti bez NATO. Ali, imam pitanje: Šta ako kažu povlačimo se?"

Mešanje NATO-a u situaciju na istoku Ukrajine može dovesti do toga da Kijev izgubi još nekoliko oblasti na jugoistoku zemlje.

Izvor: Sputnjik

Foto: Depositphotos/reflextions

Na to je upozorio bivši šef uprave za istrage Službe bezbednosti Ukrajine, general-major Vasilij Vovk, preneo je Sputnjik.

"Svi znaju da bez NATO-a nećemo nikad pobediti u ratu, ako krenemo u taj rat. Prvo pitanje: ako budemo u NATO, da li će NATO krenuti u rat protiv Rusije? Veliko pitanje. Teško. Najverovatnije, ne. Sada nemamo ni Krim, ni deo Donbasa. I govorimo da treba da idemo u NATO. Niko nas neće ni uzeti u NATO, niko nas neće braniti u takvoj situaciji, kada država nema kontrolu nad celom svojom teritorijom", objasnio je general.

On je naglasio da Ukrajina ne može da pobedi u ratu bez učešća Severnoatlantske alijanse, ali, tvrdi on, ova organizacija neće učestvovati u borbama.

"Biće gore, ako mi, npr. dovedemo NATO na desnu obalu, za zatim nam kažu kao u Gruziji: 'Izvinite, mi se povlačimo'. Povlačiće se sve dok iza njih ne ostane Harkovska, Donjecka, Hersonska, Nikolajevska oblast", rekao je Vovk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: