Četvrtak, 22.10.2020.

09:01

B92.net saznaje: Muamer Zukorlić biće potpredsednik Skupštine Srbije

Kako B92.net saznaje, jedan od potpredsednika u novom sazivu Skupštine Srbije biće i Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja.

Izvor: B92

B92.net saznaje: Muamer Zukorlić biće potpredsednik Skupštine Srbije
Screenshot: TV B92

Ovo je za B92.net potvrdio i sam Zukorlić.

Podsetimo, Skupština Srbije danas nastavlja konstitutivnu sednicu na čijem dnevnom redu je izbor predsednika parlamenta.

Takođe, biće izabrani i potpredsednik i generalni sekretar, kao i radna tela. Poslanicima su na sednici 3. avgusta potvrđeni mandati, a izborom skupštinskog rukovodstva se zaokružuje proces formiranja parlamenta, tako da se stvaraju uslovi i za izbor nove Vlade Srbije koju će, pored SNS, činiti SPS, SPAS, ali i stranke manjina.

Ono što sledi posle konstitutivne sednice parlamenta jesu izmene zakona o vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sednici mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić poslanicima izneti svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta. Glasanje o predlozima zakona o vladi i ministarstvima se očekuje u ponedeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: