Četvrtak, 20.08.2020.

14:34

"RS neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona"

Stav vlasti Republike Srpske je da nema zadržavanja migranata i nema organizovanja migrantskih centara na njenoj teritoriji, kaže Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/ Ale_Mi

Kako je rekao, zato Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je za sarajevsku N1 tv rekao da će nadležni u Republici Srpskoj i dalje prevoziti migrante do entitetske linije do dela BiH u koji žele da dođu.

"Naša politika o migranatima je poznata i nije ništa novo. Mi pokušavamo, najviše preko dojava građana, da saznamo gde se nalaze migranti, kojim rutama se kreću, ne želeći da se oni slobodno kreću u RS, da vrše pritisak na stanovništvo i razbojnički se ponašaju", izričit je Dodik.

Pojašnjavajući kako MUP RS postupa sa migrantima koje nađe, Dodik je rekao da ih oni prikupljaju na jedno mestu, a potom im organizuju prevoz tamo gde žele da idu.

Neki, kaže, žele da idu u Sarajevo, neki za Tuzlu, a RS im čini uslugu.

"Ponudimo im prevoz da se ne zadržavaju u RS. Imamo odličnu reakciju stanovništva i nastavićemo da se tako ponašamo", izjavio je Dodik.

"Sada je neka zabrana (u USK). Šta mislite da smo mi uzeli i postavili zabranu, čitav svet bi se digao oko toga. Razumem ljude u USK, ali mi nećemo prestati sa našom praksom da ih prevezemo gde žele van Republike Srpske. U RS neće biti sabirnih centara", rekao je Dodik.

Vlasti Unsko-sanskog kantona su donele odluku o zabrani ulaska i prevoza migranata na teritoriju ovog kantona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: