Nedelja, 02.08.2020.

18:11

Srbija dobila novu Skupštinu FOTO

Srbija je danas dobila novi saziv Narodne skupštine.

Izvor: Tanjug

Srbija dobila novu Skupštinu FOTO
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Potvrđen je mandat za svih 250 izabranih poslanika.

Poslanici su nakon toga položili zakletvu koja glasi:

"Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!"

Najviše poslanika, 188, imaće lista "Alekandar Vučić - Za našu decu", 32 poslanika će imati Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, SPAS će imati 11 poslanika, dok će Savez vojvođanskih Mađara imati 9 poslanika.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u parlamentu će imati četiri poslanika, SDA Sandžaka tri mandata i "Albanska demokratska alternativa - ujedinjena dolina", tri poslanika.

Prvoj sednici Narodne skupštine, do izbora predsednika Narodne skupštine, predsedavaće najstariji narodni poslanik (predsedavajući), a njemu će u radu pomagati četiri najmlađa poslanika.

Sednicom je predsedavala najstarija Smilja Tišma (SPS), a pomagali su joj četiri najmlađa poslanika Nikola Lazić (SNS), Sofija Maksimović (SPAS), Nandor Kiš (SVM) i Dubravka Kralj (SPS).

Poslanicima, predstavnicima medija i zaposlenima u skupština se na ulazu u zgradu merila temperatura i svi su dobili maske i rukavice, a u samoj sali poslanici su fizički razdvojeni pregradama od pleksiglasa.
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC/ nr
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC/ nr
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC/ nr
FOTO TANJUG/ MARIJA PETROVIC/, nr,
FOTO TANJUG/ MARIJA PETROVIC/, nr,
FOTO TANJUG/ MARIJA PETROVIC/, nr,
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: