Nedelja, 26.04.2020.

22:20

Hrvatima dozvoljen "prvomajski roštilj", ali uz određene mere

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak rekao je danas da građani mogu da idu na prvomajski roštilj, ali uz obaveznu fizičku distancu.

Izvor: Tanjug

Hrvatima dozvoljen
EPA-EFE/ ANTONIO BAT

"Roštiljanje je dozvoljeno, ali treba poštovati fizičku distancu. Unutar porodice možete se normalno družiti, ali nije dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi, jer je još na snazi odredba od pet osoba maksimalno", rekao je Capak za Dnevnik RTL televizije.

Kako je prenela Hina, od građana očekuje da se drže svih mera koje je štab propisao, a smatra da su dosad pokazali svest i odgovornost zahvaljujući čemu je i postignut ovakav uspeh.

"Dobra epidemiološka situacija, velike rezerve u zdravstvenom sustavu...to nam daje mogućnost da malo popustimo karantinske mere od pre više od mesec dana. To smo odlučili da napravimo vrlo oprezno i u fazama, a sutra počinje prva", rekao je Capak.

Na pitanje kako to da niko nije kriv za situaciju sa korona virusom u Domu za starije u Splitu, Capak je odgovorio da je korona virus vrlo komplikovana bolest.

"Radi se o komplikovanoj bolesti. Jako puno osoba uopšte ne zna da su bolesne. Neko ko nema simptome, normalno je da ide na posao. Nakon što smo uveli testiranje za one koji rade u smenama u domovima, otkrili smo čitav niz takvih asimptomatskih osoba", objasnio je Capak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: