Spisak zaraženih koronavirusom u CG kruži društvenim mrežama?

Crnogorska vlada najoštrije je osudila objavljivanje imena osoba obolelih od kovida 19 i pozvala nadležne da hitno reaguju.

Izvor: Beta

Petak, 03.04.2020.

16:30

Spisak zaraženih koronavirusom u CG kruži društvenim mrežama?
Foto: Deposit/xload

Spisak obolelih kruži društvenim mrežama, piše Beta.

"Time se narušavaju osnovna ljudska prava! Pozivamo nadležne državne institucije da hitno ispitaju gđe je izvor ovog spiska i identifikuju one koji distribuiraju ove informacije. Očekujemo da nadležne institucije najhitnije preduzmu mere u ovom pravcu i informišu javnost o rezultatu istrage", saopšteno je iz Vlade.

Podsećaju da su zahtevali da se ispita i slučaj od 21. marta kada je u javnost dospeo spisak lica u samoizolaciji sa matičnim brojevima.

"Ovim se pokušava urušiti kredibilitet institucija i podriti napori koje sprovode Vlada, NKT i sve nadležne institucije u nastavku uspešnog suočavanja Crne Gore sa COVID 19", poručuju iz Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: