Četvrtak, 22.11.2018.

07:14

Za Makedoniju Bujanovac je na Kosovu i "tako je zavedeno"

Goranu Stevanoviću iz sela Žbevac kod Bujanovca, matičari u Skoplju su izdali zvaničan dokument o smrti oca po kom je Bujanovac smešten u "Republiku Kosovo".

Izvor: Tanjug

Za Makedoniju Bujanovac je na Kosovu i
Screenshot/TV Prva

"Malo je reći da sam zbunjen. Nakon što sam uplatio oko 300 denara, rekli su mi ljubazno da dođem za pola sata, što sam i uradio. Kada sam preuzeo dokument, imao sam i šta da vidim. Bio sam i zbunjen i besan", rekao je Stevanović za "Večernje novosti".

U Makedoniju je išao, kako kaže, po izvod iz matične knjige umrlih svog oca Dušana, koji je nakon nesreće kod Bujanovca 1984. godine prebačen na lečenje u Skoplje, gde je bio najbliži klinički centar i u kome je nekoliko dana po nesreći podlegao povredama.

Stevanovićev bes bio je uzaludan, jer, kada se vratio kod matičara da ukaže na grešku, rečeno mu je da je u njihovom sistemu "tako zavedeno" i da ništa ne može da se prepravlja.

"Nije mi bilo svejedno, ali sam uzeo dokument i otišao", rekao je Stevanović, koji brine i da li će njegov dokument biti validan u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: