Sreda, 05.09.2018.

11:46

Cvetković: Nezakonito mi je ograničena sloboda kretanja

Novinar Stefan Cvetković izjavio je da je od utorka do jutros 16 puta pokušao da pređe granični prelaz Kaluđerovo na granici sa Rumunijom.

Izvor: Beta

Cvetković: Nezakonito mi je ograničena sloboda kretanja
screenshot

Ipak, on tvrdi da mu srpska policija to nije dozvolila, iako mu je sud vratio pasoš.

U izjavi agenciji Beta, Cvetković je ocenio da mu je nezakonito ograničena sloboda kretanja i naveo da su mu policajci na granici zadržali pasoš i posle nekog vremena saopštili mu, bez obrazloženja, da ne može da pređe granicu.

Osnovni sud u Vršcu doneo je ranije rešenje kojim se kao neosnovan odbija predlog Okružnog javnog tužilaštva u Vršcu da se Cvetkoviću oduzme pasoš.

Njemu je bila uvedena sudska zabrana napuštanja mesta boravišta, odnosno Bele Crkve, i bio mu je oduzet pasoš u okviru istrage u kojoj ga tužilaštvo tereti da je lažno prijavio sopstvenu otmicu.

Taj novinar bio je nestao 13. juna uveče, a 15. juna u rano popodne državni organi su saopštili da je Cvetković pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dve bile maskirane a jedna je pokazala "nešto poput policijske značke", dok je Tužilaštvo nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: