Četvrtak, 19.07.2018.

22:37

Stefanu Cvetkoviću oduzet pasoš na prelazu sa Rumunijom

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve izjavio je večeras da mu je oduzet pasoš, te da mu je onemogućeno kretanje.

Izvor: Beta

Stefanu Cvetkoviću oduzet pasoš na prelazu sa Rumunijom
screenshot

On je agenciji Beta ispričao da je oko 19 sati došao na granicu sa Rumunijom u koju je krenuo da se "nađe na kratko sa jednim prijateljem na sastanku", ali je zaustavljen i policija ga je tamo zadržala tri sata, nakon čega mu je oduzet pasoš.

Cvetković je kazao da mu je uručeno rešenje o oduzimanju putne isprave, a na osnovu "odluke sudije Osnovnog suda u Vršcu, Cvete Kaljević".

"To je sudija koja me je pre dve godine osuđivala prvostepeno na dve godine i tri meseca zatvora, pa su sve presude ukinute drugostepeno", rekao je Cvetković.

Dodao je da nije dobio nikakvo drugo objašnjenje zašto mu je ograničeno kretanje i zašto mu je oduzet pasoš, te da nije ni uspeo da pređe granicu.

Cvetković je sinoć prijavio da je na njegov auto pucano u blizini Bele Crkve, nakon čega se oglasilo Više tužilaštvo u Pančevu saopštenjem, u kojem se navodi da na automobilu koji je vozio, a na koji su po njegovim rečima, pucale poznate osobe, nisu pronađene rupe od metaka.

On je odbacio te navode "notornu laž" i rekao da je policija pregledala automobil njegovog oca, koji “sinoć nije vozio, niti je na taj automobil pucano".

Odbacio i navode Tužilaštva da nije želeo da se podvrgne testiranju na poligrafu, i rekao da će to učiniti onog momenta kada se povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, poligrafskom testiranju podvrgne i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Cvetković je ranije prijavio da je bio otet nekoliko dana, dok je u međuvremenu doživeo i jedan fizički napad u kafiću u Beloj Crkvi, nakon što mu je, kako je rekao, "ukinuto policijsko obezbeđenje" nakon prijavljene otmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: