Petak, 13.10.2017.

15:49

Vučić: Zalažem se za slobodne medije, Vesić da se izvini

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će se gradski menadžer Goran Vesić izviniti novinarki televizije N1.

Izvor: B92

Vučić: Zalažem se za slobodne medije, Vesić da se izvini
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Na pitanje kako komentariše to što je Vesić novinarki TV N1 rekao da se "učlani u stranku i da onda postavlja pitanja", Vučić je rekao da Vesić mora da se izvini novinarki, iako misli da nije pogrešio.

"Bio je u pravu sadržajno jer je novinarka rekla: 'Nemojte da pominjete Đilasa' i onda da to iskoristi i da na miran način pokaže da TV N1 vodi jednostranu politiku podržavanja Đilasa i da je potpuno jasno da nije objektivna", rekao je Vučić.

Kako je rekao, Vesić je pokazao nervozu, “ali će umeti da kaže ’izvini’".

Osim toga, Vučić je naveo i da nema nikakvu informaciju da će u Srbiju doći delegacija Evropske federacije novinara (EFJ) da oceni položaj medija i dodao da se on zalaže za slobodno novinarstvo i da odgovara svim novinarima i na svakom mestu.

"Nemam nikakvu informaciju, ali su svi u ovu zemlju dobrodošli. Delegacije iz svih mogućih zemalja dolaze ovde", kazao je Vučić na pitanje novinara o tome što je Upravni odbor Evropske federacije novinara (EFJ) odlučio da pošalje delegaciju jer je ocenjeno da se položaj medija u Srbiji pogoršao poslednjih godina.

"S ponosom ističem da, za razliku od svih mojih političkih protivnika, odgovaram na svako pitanje. Uvek odgovaram pristojno. Nijednu psovku, nijednu - nadam se - ružnu reč niste mogli da čujete", kazao je Vučić o sebi.

Na pitanje o napadu na novinare na dan kada je proletos polagao zakletvu za dužnost šefa države, Vučić je rekao da je bilo i drastičnijih napada na novinare.

"Imali smo drastičnije napade na novinare, koje volite da prenebregnete zato to ne dele vaše političke stavove. Pa se nadam da oni neće biti odvojen slučaj, a tu su napadi pesnicama u glavu i vrat damama samo zato što drugačije misle", naveo je on, aludirajući na letošnji incident kod TV "Pink" u Beogradu.

Vučić je reklao da je "običaj gotovo svih" njegovih političkih oponenata "kojima su usta puna medijskih sloboda" da ne odgovaraju na pitanja novinara.

"Vidim da ste vi apsolutno slobodni, niti vas ko dira... Nego se vi izgleda zalažete da su neslobodni oni koji misle drugačije od vas... Svako ima pravo da misli kako hoće, da objavljuje šta hoće. U Srbiji su društvene mreže bez ikakvih restrikcija", rekao je on.

Vučić je rekao i da na RTS "niko tamo nikog nije doveo poslednih pet godina, svi su ostali iz vremena vladavine DS. Apsolutno svi od prvog do poslednjeg".

"Da li imam više primedbi na javni servisa od vas? Verujte mi da imam. Želite da promenimo? Jedva čekam... Ako vam se svodi na jednu televiziju, a to je Pink, a divan vam je N1 koji 24/7 vodi kampanju protiv mene i Vlade, nemam ništa protiv, onda to kažite narodu", rekao je šef države.

On je zapitao koji to nedeljnik ne vodi "najprljaviju" kampanju protiv njega i Vlade Srbije: "Koji je to nedeljnik? Je l Vreme? Je l NIN? Nedeljnik? Koji je to? Izgleda da ga nema?"

"Hoćemo o dnevnicima - Blicu, Kuriru, Danasu, ili opet dolazite do toga da vam smeta jedan dnevni list, dok sve ne bude unisono, pošto ne možemo da pobedimo Vučića", kazao je predsednik Srbije.

On je kazao da on nije stvorio nijedan tabloid i da su svi nastali u vreme vlasti DS.

"Tabloide u Srbiju je uveo neko drugi. Uvela je DS. Oni koji danas napadaju tabloidno novinarstvo. Nijedan tabloid nisam stvorio, niti učestvovao u njegovom stvaranju", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Jak zemljotres: 5,7 stepeni

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je danas južnu obalu Perua, objavio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).

12:08

12.7.2024.

1 d

Podeli: