Četvrtak, 06.07.2017.

12:55

I Vranje dobija jarbol: "Ideja starija od one u Beogradu"

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je da će i taj grad dobiti veliki jarbol na kojem će se vijoriti zastava Srbije.

Izvor: Beta

I Vranje dobija jarbol:
Foto: GettyImages

Kako se navodi, time će se Vranje pridružiti jačanju kulta srpskog državnog znamenja.

Kako je za portal Vranjske rekao Milenković, ta ideja starija je od one u Beogradu i reč je o njegovoj zamisli, a o sprovođenju te ideje već je razgovarao sa resornim većnikom za infrastrukturu i drugim nadležnim službama.

"Ideja je da se jarbol postavi na ulazu u grad, u neposrednoj blizini nadvožnjaka koji premošćuje magistralu na putu ka motelu. To je onaj potez gde već postoji Simpov logo i zastave", rekao je Milenković.

Gradonačelnik Vranja je rekao da je reč o "inicijalnom projektu" i da ideja nije razrađena do kraja, u smislu određivanja visine jarbola i dimenzija srpske zastave koja bi se nalazila na njegovom vrhu.

"Moje je mišljenje da bi jarbol trebalo da bude visok poput onog u centru Skoplja, na kome se vijori makedonska zastava. Stručnjaci će proceniti da li je to građevinski ostvarivo, zbog položaja, ruže vetrova, kompletnih urbanističkih uslova, a od proporcija će zavisiti projekat i veličina zastave. Ovo je samo pretfaza, posle bismo išli u javnu nabavku", rekao je on.

Gradske vlasti Beograda najavile su ranije da će na Ušću graditi jedan veliki od 120 metara i nekoliko manjih jarbola sa srpskom zastavom čija će izgradnja koštati oko 200 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: