Sreda, 31.05.2017.

08:13

Blic: Najezda komaraca u Beogradu, ali ima i dobra vest

Lepo vreme donosi i neke svoje "loše strane"- najezdu komaraca, koji su se u Beogradu namnožili zbog veoma nestabilnog vremena, piše Blic.

Izvor: Blic

Blic: Najezda komaraca u Beogradu, ali ima i dobra vest
Foto: Thinkstock

Zbog najezde ovih sitnih krvopija poslednjih dana nije moguće sedeti napolju, piše dalje Blic i dodaje da su zbog toga već pale i prve pritužbe građana.

"Početkom ove nedelje je bilo nekoliko prijava građana i naše ekipe su odmah izlazile na teren. Međutim, cele prošle nedelje bilo izuzetno nestabilno vreme koje je pogodovalo komarcima, a nama onemogućavalo rad. U ponedeljak su odrađena sva naselja na levoj obali Dunava, u utorak naselja na opštini Surčin i Zemun, a za naredne dane se planira tretman priobalja, Zvezdare i ostalih delova grada. Što se brojnosti komaraca na teritoriji Beograda tiče, možemo reći da je brojnost u skladu sa sezonom i da je na očekivanom, čak i u nekim delovima grada na nižem nivou u odnosu na prethodne godine", objašnjava dr Branislav Pešić iz Zavoda za biocide za Blic.

Akcije suzbijanja komaraca se obavljaju u večernjim časovima, kada je aktivnost ovih insekata najveća. Dobra vest je da nisu zaraženi.

"Za sada nije detektovano prisustvo virusa Zapadnog Nila u populaciji komaraca na teritoriji Beograda, a i ukoliko bude detektovan naše ekipe će odmah izaći na teren i izvršiti njihovo suzbijanje tako da nema razloga za zabrinutost građana", objašnjava dr Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: