Ponedeljak, 20.03.2017.

07:52

Jeremić: Skandal je što misija OEBS neće posmatrati izbore

Predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao je za Južne vesti da je skandal što misija OEBS neće da nadgleda sprovođenje predsedničkih izbora.

Izvor: Južne vesti

Jeremić: Skandal je što misija OEBS neće posmatrati izbore

On je istakao da je veoma teško govoriti o slobodnim i fer izborima jer su mediji pod kontrolom vlasti.

"Prethodni izbori 2016. su bili takvi kakvi jesu. OEBS je dao tada ceo jedan izveštaj sa serijom preporuka kako promeniti određene stvari u izbornom procesu, ne bi li izbori bili fer i pošteni. Ne samo da nijedna od prepotuka OEBS-a nije usvojena i sprovedena, već ovaj put OEBS čak nije ni pozvan da posmatra izbore. Dakle, možemo očekivati svašta", rekao je Jeremić.

Ipak, dodao je, da ne očekuje izbornu krađu jer će "to biti veoma teško onima koji su nameravali da to učine".

On je istakao i da Albanci sve više kupuju kuće i stanove na jugu Srbije, a da bi izgradnja auto-puta ka Tirani "sutra mogla da bude kičma Velike Albanije".

"Luka Drač je strateška NATO luka. To nije strateška luka za Srbiju. Mi treba da budemo povezani sa nekom lukom jer smo zemlja koja nema izlaz na more. Ali tu postoje i Bar i Solun, prema kojima i železnica i put već postoje", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: