Sreda, 04.05.2016.

16:05

Egipat: Kordon policije ispred novinarskog sindikata

Policija je izolovala sedište novinarskog sindikata u Kairu i ograničila pristup zgradi nakon spora koji je intenziviran posle racije i hapšenja dvoje novinara.

Izvor: Beta/AP

Egipat: Kordon policije ispred novinarskog sindikata
Foto: GettyImages

Više desetina novinara okupilo se ispred sedišta sindikata, uzvikujući "novinarstvo nije zločin" i zahtevajući smenjivanje egipatskog ministra unutrašnjih poslova Magdija Abdela Gafara.

"Ovde smo danas da bismo branili novinarstvo. Mi branimo prava i dostojanstvo novinara", rekao je na skupu predsednik novinarskog sindikata Jahija Kalaš.

U međuvremenu, pritalice egipatskog predsednika okupile su se ispred policijskog kordona oko sedišta sindikata, a pojedini su uzvikivali "El Sisi, volimo te" i "Novinari su razbojnici". Nije bilo izveštaja o nasilju.

Današnji događaj poslednji je u nizu tokom krize sa kojom se suočava egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi, koga su kritičari optužili da je organizovao udar na medije.

Dvoje novinara uhapšeno je u nedelju zbog optužbi da su pozivali na antivladine proteste zbog odluke El Sisija da Saudijskoj Arabiji preda dva ostrva u Crvenom moru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: