Sreda, 13.04.2016.

15:36

Jerkov: Novinari da pitaju, premijer da odgovara

Portparolka DS Aleksandre Jerkov ocenila je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić otišao je korak dalje u ponižavanju građana.

Izvor: Beta

Jerkov: Novinari da pitaju, premijer da odgovara
Foto: Beta

Kako je navela, Vučić je to radio kriveći sada Demokratsku stranku, kako je navela, "za to što su urednici i novinari u neprekidnom strahu od njegove osvete i izliva besa".

Povodom izjave premijera koji je danas kritikovao rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine zato što je kaznilo novinarku Svetlanu Božić Krainčanić zbog toga što mu je na konferenciji za novinare postavila pitanje u ime Inicijative mladih za ljudska prava, ona je ocenila da je Vučić "lažni zaštitnik medijskih sloboda".

"Iako je više nego očigledno da je premijer izgubio kontrolu i pobesneo kada mu je postavljeno pitanje zbog kog je novinarka RTV-a kažnjena i da je njena kazna direktna posledica premijerovog besa, on se nije libio da i ovaj put okrivi druge, čak i za svoju politiku ućutkivanja, zastrašivanja i ; lomljenja kičme svakome ko ima stav", navela je Jerkovlejva, a saopštila DS.

Prema njenim rečima, "nije dovoljno lažno izvinjenje", kao ni "lažno iščudjavanje".

"Svaki novinar koji postavi pravo pitanje Aleksandru Vučiću treba da bude nagradjen, a ne kažnjen. Njihov posao je da pitaju, njegov da odgovara. Ili neka i on javno kaže da voli kada novinari kleče", navodi se u saopštenju DS.

Direktor RTV Vojvodine Srdjan Mihajlović kaznio je novinarku suspenzijom i umanjenjem plate.

Ona je 1. aprila na konferenciji za novinare Vučiću postavila pitanje Inicijative koja je neposredno pre konferencije protestovala ispred zgrade Vlade i tražila od Vučića da odgovori na pitanja šta misli o političkom projektu "velike Srbije" i da li se odriče politike koju je vodio devedesetih godina.

"Pajtićev i Čankov direktor RTV kaznio je, kako ja čujem, novinarku RTV. Tobož zbog mene. Nemojte da kažnjavate Svetlanu Božić zbog mene, jer ja volim njena pitanja. Uživam u njenim pitanjima. Uživam da odgovaram... To je razgovor. To je demokratija. To je dijalog", rekao je Vučić.

On je zamolio da nikoga ne kažnjavaju u njegovo ime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: