Ponedeljak, 29.02.2016.

14:11

Šest konkursa za podizanje kvaliteta medija

Ministarstvo kulture i informisanja raspisaće u utorak šest konkursa za projektno sufinansiranje iz oblasti informisanja.

Izvor: B92

Šest konkursa za podizanje kvaliteta medija
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, cilj konkursa je podizanje kvaliteta medijskih sadržaja i podrške medijima i novinarima u objektivnom i pravovremenom informisanju građana Srbije.

Pravo učešća na konkursima imaju izdavači medija čiji medij je upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja i koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Za sufinansiranje projekata koji budu odabrani na konkursima, Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo je 262 miliona dinara, čime je budžet u svim kategorijama uvećan u odnosu na prethodnu godinu.

Konkursi će biti objavljeni 1. marta u dnevnim novinama Politika i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, i to:

Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini

Konkurs za sufinansiranje projekata koji se realizuju putem elektronskih medija sa sedištem na teritoriji AP Kosovo i Metohija u 2016. godini

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2016. godini

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom u 2016. godini

Konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2016. godini

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona u 2016. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: