Petak, 29.01.2016.

13:19

Vučić: Gašić će biti razrešen do kraja januara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će smeniti ministra odbrane do kraja ovog meseca, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra.

Izvor: Tanjug

Vučić: Gašić će biti razrešen do kraja januara
Tanjug

Premijer je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na predlog za njegovo razrešenje, jer se ne plaši javne rasprave, pred poslanicima.

"Kao što sam rekao, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku... Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića", najavio je Vučić u izjavi novinarima.

On je kazao da će prisustvovati celoj raspravi o razrešenju Gašića, a potom će, 15 dana posle toga, doći pred poslanike da predstavi novog ministra odbrane i da brani taj predlog.

"Mislim da je to fer i častan, pošten i odgovoran pristup. Drago mi je što niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslenika koji ih podržavaju to nije očekivao", zaključio je Vučić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: "Voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj".

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila snimljena u kadru dok ministar govori.

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

410 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: