Nedelja, 06.12.2015.

22:57

Gašić: Kajem se; Vučić: Sramno, nema opravdanja

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je javno izvinjenje dopisnici B92 i srpskoj javnosti zbog izjave da "voli novinarke koje lako kleknu".

Izvor: B92

Default images
Foto: Screenshot/YouTube

Gašić je uputio pisanu izjavu medijima nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu.

"Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog mog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam", naveo je Gašić.

Kako je dodao, on moli i novinarku B92 i sve građane Srbije da mu "veruju da se zbog izjave iskreno kaje".

Ministar Gašić je pozvao novinarku TV B92 Zlatiju Labović i lično joj se izvinio na današnjoj nepromišljenoj izjavi datoj u Trsteniku.

Njegovo izvinjenje objavilo je i Ministarstvo odbrane na zvaničnom Tviter nalogu.

Ubrzo se oglasio i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da ga je Gašićeva izjava šokirala i da je u pitanju sramno ponašanje.

"Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojni ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja", rekao je premijer Vučić Tanjugu.

"Razume se, u skladu sa tim, donećemo odluku o tome kako i na koji način ćemo i sopstvene odgovornosti i sve drugo preispitati u narednom periodu", rekao je Vučić.

Podsetimo, Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila u kadru dok ministar govori.

Gašićeva izjava je naišla na brojne osude, među njima i poverenika Rodoljuba Šabića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: