Četvrtak, 19.11.2015.

20:11

Oland naredio: Pojačati napade na ID i u Iraku

Francuski predsednik Fransoa Oland naredio je intenziviranje vazdušnih udara na položaje Islamske države u Iraku, prenosi AFP.

Izvor: B92

Default images
Foto: Beta/AP

Ta odluka je doneta nakon terorističkih napada koji su se dogodili u Parizu, a Oland je ranije saopštio da će doći do pojačanih napada na položaje ID u Siriji.

“Fransoa Oland je dao neophodne instrukcije za intenziviranje vojne operacije protiv ID u Siriji, ali i Iraku“, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Francuske.

Predsednik Francuske Fransoa Oland je rekao da je ta zemlja u ratu i da Evropa mora hitno da reaguje, kako se EU ne bi raspala.

Francuska je predložila Savetu bezbednosti UN rezoluciju o "preduzimanju neophodnih mera" u borbi protiv džihadista iz Islamske države, koja je preuzela odgovornost za nedavne terorističke napade u Parizu.

U tekstu se poziva na "ulaganje dodatnih napora u sprečavanju i zaustavljanju teorističkih napada" Islamske države i drugih terorističkih grupa povezanih s Al Kaidom.

U napadima u Parizu 13. novembra poginulo je 129 osoba i povređeno više od 350 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: