Subota, 03.10.2015.

11:52

Erdogan ljut na Putina: Bolje da razmisli...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zatražio je od predsednika Rusije Vladimira Putina da razmisli o bombardovanju ciljeva u Siriji.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Beta/AP

On je optužio rusku vojsku da zatvara oči pred pogibijom na desetine civila.

U intervjuu "Al Džaziri" Erdogan je izrazio ljutnju zbog toga što je Moskva informisala Ankaru da će napadati ciljeve ekstremističke Islamske države u Siriji, a u stvari je napadala položaje sirijskih pobunjenika, preneo je AFP.

"Ja ću svakako razgovarati sa Putinom... Izraziću moju tugu zbog ove stvari. S obzirom da samo mi dve prijateljske države, zatražiću od njega da razmotri korake koje su preduzeli po ovom pitanju i ono što su učinili", rekao je Erdogan.

On je dodao da želi da shvati zašto je Rusija toliko zainteresovana za Siriju i naveo da je 65 osoba poginulo u ruskim vazdušnim napadima u Siriji, ne navodeći kako je došao do te cifre.

Rusija i Turska se već duže vreme ne slažu oko resavanja situacije u Siriji - dok je Moskva ključni saveznik sirijskog predsednika Bašara Al Asada, dotle Ankara smatra da je njegovo svrgavanje sa vlasti jedini način da se reši kriza u toj zemlji, navela je francuska novinska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: