Nedelja, 06.09.2015.

11:55

Taksisti protiv besplatnog prevoza za izbeglice

Taksisti u Preševu su se pobunili nakon što je Kancelarija za mlade uz podršku UNHCR omogućila besplatan prevoz izbeglicama do Kolektivnog centra.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Tanjug

Naime, taksisti iz Preševa naplaćuju oko 20 evra po prevozu do Prihvatnog centra, ali im "konkurenciju" prave predstavnici Kancelarije za mlade koji svakodnevno organizuju besplatan transport pa je u jednom trenutku došlo do rasprave između taksista i predstavnika KZM.

Međutim, posle pojave pripadnika policije taksisti su se povukli pa je besplatan transport nastavljen, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Valjon Arifi iz Kancelarije za mlade kaže da se uvek radi noću zadnjih desetak dana.

Pokupimo ih autobusima do Prihvatnog centra Preševo, podelimo im vodu, keks i mleko za mlade. Potrebno je još hrane, obuće", rekao je Arifi.

Jedan od aktivista Agron Ajeti, takođe, je tu da se nađe i pomogne migrantima i kaže da se broj migranata povećava.

Kancelarija za mlade ranijih dana na terenu imala sedam svojih volontera, međutim, kako se broj migranata povećavao oni su povećavali broj ljudi tako da sada ta brojka na terenu iznosi oko 15.

Miratovac je od Prihvatnog centra udaljen oko 15 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: