Subota, 15.08.2015.

09:33

DS: Bestidna laž, G.I. nova žrtva režima

Odbor DS iz Novog Sada smatra da je bestidna laž da je G.I, uhapšen pod sumnjom da je pisao grafite protiv Bojana Pajtića priznao da je pisao te grafite.

Izvor: B92

Default images

U saopštenju se navodi da je uhapšeni nova žrtva režima.

Novosadske demokrate navode da okrivljeni Novosađanin jeste dugogodišnji član te stranke, ali da je sve ostalo "ili potpuno izmišljeno ili tek poluistinito".

"Netačno su navedeni i njegovi inicijali i godina učlanjenja u DS, a ključna tvrdnja Vučićevog ministra - ona po kojoj je okrivljeni tobož sam priznao da je ispisivao grafite 'Smrt Pajtiću' - bestidna je laž", pišu demokrate.

Podsećaju na izjavu advokata okrivljenog da je uhapšeni policiji dao upravo suprotnu izjavu, odnosno da je negirao to što mu se stavlja na teret.

"Zato je G.I. sada stavljen u pritvor, kako bi Vučićeva policija dobila vreme da pripremi 'dokaze' za lažne optužbe ili 'ubedi' okrivljenog da prizna krivicu, a propagandna mašinerija SNS priliku da na sebi svojstven prostački način oblati DS", kažu iz DS.

Uz napomenu da ne postoji pravni osnov za zadržavanje uhapšenog u pritvoru, demokrate kažu i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović "naprasno otkrio“ i drogu u njegovom novčaniku i tako implicitno priznao kako nema nikakvih dokaza za svoje tvrdnje o grafitima.

Kažu i da vlast od 2012. godine sprovodi stalnu kampanju blaćenja političkih protivnika koja se sada očito pojačava u cilju daljeg podizanja političkih tenzija u Novom Sadu i Vojvodini.

SNS želi po svaku cenu da iznudi prevremene lokalne i pokrajinske izbore, računajući da će na tim izborima pobediti po "receptu" koji su već koristili i testirali u Vrbasu, Odžacima, Mionici i svim drugim mestima u kojem su u međuvremenu izbori bili održani, navode demokrate.

"Nasilje, kidnapovanje, prebnijanje političkih protivnika, pretnje, ucene, hapšenja, batinaški odredi i sve ostalo što smo već videli širom Srbije, sada se sprema za veliko finale u Novom Sadu i Vojvodini, jer su se Vučićeve falange već ulogorile u pokrajini", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: