Petak, 14.08.2015.

18:49

DS: SNS zloupotrebljava državne institucije

Demokratska stranka saopštila je da je SNS još jednom pokazala kako zloupotrebljava državne institucije zarad svoje buduće kampanje za pokrajinske izbore.

Izvor: Tanjug

Default images

DS je to sapštila povodom privođenja I.G., zbog sumnje da je ispisivao grafite "Smrt Pajtiću".

Demokratska stranka se u saopštenju poziva na pisanu izjavu koju je medijima dostavio branilac I.G. advokat Nikola Šijan, i koji ističe da je I.G. u svojoj odbrani negirao bilo kakvu povezanost sa grafitima "Smrt Pajtiću", već da podržava grafite koji kritikuju aktuelnu vlasti.

"Demokratskoj stranci je nedvosmisleno jasno da je u pitanju hapšenje osobe isključivo zbog toga što, po sopstvenom priznanju, podržava pisanje grafita 'Lažes Vučiću', čime je Srpska napredna stranka još jednom pokazala kako institucije ove zemlje zloupotrebljava zarad svoje buduće kampanje za pokrajinske izbore", poručile su demokrate.

Kako je ta stranka navela u saopštenju, posle ovakvog "spektakularnog otkrića" DS očekuje i otkriće da su aktivisti i kandidati te stranke sami sebe u nekoliko navrata pretukli na lokalnim izborima koji su se održavali širom Srbije u prethodne tri godine, da je aktivista iz Temerina samog sebe kidnapovao, da su autori sajta "Peščanik" sami oborili svoj sajt...

Advokat Nikola Šijan danas je dostavio medijima pisanu izjavu u kojoj navodi da je njegov branjenik I.G. u svojoj odbrani odbacio tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti sa grafitima sa natpisom "Smrt Pajtiću" i da je rekao da jeste član DS i da deli stavove kritizera trenutne vlasti.

Šijan je naveo, nezavisno od daljeg toka postupka, da je određivanje policijskog zadržavanja u tom slučaju neopravdano, s obzirom na to da se I.G. dobrovljno odazvao svakom pozivu državnih organa i izneo svoju odbranu.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija identifikovala osobu koja se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite "Smrt Pajtiću", upućene lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću.

Reč je o osobi I. G. (37) koja je, po sopstvenom priznanju, član Demokratske stranke od 1997. godine, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Ministar je dodao i da se traga za osobom koja je bila zadužena za izradu šablona tog grafita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: