Sreda, 12.08.2015.

19:59

Torlak dobio dozvolu za ispitivanje vakcine

Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak saopštio je da je dobio dozvolu za klinička ispitivanja vakcine protiv gripa koju je ta ustanova napravila.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta, arhiva

Dozvola je, kako je saopšteno iz Torlaka, dobijena nakon inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja Srbije i Svetske zdravstvene organizacije sprovedenog tokom juna i jula 2015. godine.

"Dobijanje tih dokumenata je od izuzetnog značaja za Torlak. Očekujemo da će vakcina koju smo napravili uspešno proći klinička ispitivanja i da će nakon toga biti dostupna našim građanima u cilju zaštite od sezonskog gripa", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Podignuti F-16: Zelenski je spasen?

Generalni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da je slanje odbrambenih sistema Ukrajini, poput sistema ''Patriot'' i drugih, ključno za odbranu infrastrukture i ukrajinskog naroda, kao i snaga.

16:13

10.7.2024.

1 d

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: