Subota, 10.01.2015.

00:51

Vučić optužio BIRN zbog teksta

Premijer Vučić je rekao da je BIRN bila plaćena da laže oko Er Srbije i nedavno o navodnim manipulacijama u izboru firme za ispumpavanje vode u kopu Tamnava.

Izvor: Beta

Default images

Koordinator programa Balkanske istraživačke mreže (BIRN) u Srbiji Slobodan Georgijev kazao je da BIRN stoji iza svojih tekstova i da je tekst o ispumpavanju vode iz kopa Tamnava za koji ih je premijer Srbije Aleksandar Vučić optužio da u njemu iznose neistine, 100 odsto istinit.

Georgiev je kazao da ne može da komentariše to što "neko kaže da je lažov" i da je "Ispumpavanje kopa i budžeta" tekst koji je "čist i konzervativno napisan".

"Mi smo objavili tekst iza koga stojimo. Naš tekst je 100 odsto tačan, sve je jasno, mi nikada ne objavljujemo stvari za koje nemamo dokaze. Žao mi je niko od kolega nije preneo taj tekst", kazao je Georgijev agenciji Beta.

Georgijev je dodao da je prva tačna činjenica u tekstu da Vlada nije ispoštovala rok koji je zadala za ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava-Zapadno polje".

Vučić je odbacio tvrdnje da je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode i optužio novinare BIRN-a da su lažovi.

"BIRN, to su oni koji su lagali oko Er Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina (šefa delegacije Evropske unije Majkla) Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali", rekao je Vučić.

On je kazao da je srpska firma "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada imala bolju ponudu od dve inostrane firme koje su konkurisale za taj posao.

"Stvarno mi je mnogo žao što smo oštetili te zapadne firme", dodao je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: