Petak, 09.01.2015.

20:09

Dobijali uputstva od Al Kaide i ID

Teroristi Šerif Kuaši i Amedi Kulibali izjavili su da su uputstva dobijali od Al Kaide u Jemenu i džihadističke organizacije Islamska država (ID).

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Oni su to rekli u intervjuu čije je izvode francuska televizija BFM emitovala par sati nakon što su ih francuske snage reda danas ubile u odvojenim i istovremenim akcijama.

Kuaši, koji je osumnjičen zajedno s bratom za napad na satirični časopis "Šarli ebdo", rekao je da ga je u Francusku poslala Al-Kaida u Jemenu i da ga je finansirao emir Anvar al-Avlaki, koji je ubijen 2011. u napadu američke bespilotne letelice, prenosi "Figaro".

Kulibali, koji je u Parizu danas držao više talaca od kojih je neke i ubio zajedno sa još jednom ženom teroristom i koji je takođe osumnjičen za jučerašnje ubistvo francuske policajke, precizirao je u intervjuu da mu je instrukcije davala ID.

On je rekao da je, iako nisu pripadali istoj organizaciji, bio u kontaktu s braćom Kuaši.

"Uvek smo bili sinhronizovani kad je reč o operacijama", rekao je Kulibali.

Više o braći Kuaši pročitajte ovde. Ko su otmičari Kulibali i Bumedijen saznajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: