Petak, 09.01.2015.

13:56

Otmičar ubijen, ima još žrtava

Francuske snage izvele su napad na jevrejski supermarket u kome su muškarac i žena teroristi držali više talaca. Jedan otmičar je ubijen a stradalo je 4 talaca.

Izvor: B92, Beta

Default images
Foto: Beta/AP

Prema poslednjim informacijama, koje je potvrdio i francuski predsednik Fransoa Oland, život je izgubilo četvoro talaca, koji su ubijeni pre nego što je policija izvela akciju spasavanja.

Akcija u Parizu počela je desetak minuta nakon operacije specijalnih timova u kojoj su ubijeni braća Said i Šerif Kuaši.

AFP pozivajući se na bezbednosne izvore navodi da su četiri osobe ranjene. Izraelski zvaničnik je izjavio je da iz supermarketa spaseno 15 talaca.

Napad policije na supermarket u Parizu trajao je petnaestak minuta, tokom kojih se čula žestoka razmena vatre i više jakih detonacija, nakon čega su specijalci počeli da izvode taoce, a ekipe hitne pomoći su na mestu zbivanja pružale medicinsku negu nekolicini povređenih.

Ubijeni otmičar je Amedi Kulibali (32), osumnjičeni za jučerašnje ubistvo policajke u Parizu. Njegova saučesnica je pobegla i policija traga za njom.

Kako javlja CNN, ima više ranjenih i povređenih osoba, među njima i policajaca.

Među taocima je bilo i dece.

Muškarac koji je uzeo šestoro ljudi kao taoce u jevrejskoj radnji u Parizu poznavao je bar jednog od dvojice oružanih napadača koji su počinili masakr u redakciji francuskog satiričnog magazina "Šarli ebdo", saopštila je ranije danas francuska policija.

Pretpostavlja se da je akcija izvedena kako do Kulibalija ne bi stigla informacija koja bi mogla da dodatno ugrozi taoce - vest o smrti braće Kuaši, čije je oslobađanje bilo jedan od njegovih uslova, navodi CNN.
Foto: Tanjug/AP
Amedi Kulibali (32) je 2010. bio viđen sa osumnjičenim za masakr u redakciji "Šarli ebdo" Šerifom Kuašijem, tokom policijske istrage pokušaja pobune u zatvoru u Francuskoj.

Kulibali je osuđen zbog "svoje uloge" i bio je "dobro poznat" francuskoj antiterorističkoj policiji, prenela je agencija AP.

List "Figaro" navodi da je napadač bio naoružan i da je pretio, a ubrzo su na mesto zbivanja stigli francuska policija i vojska. Izvor iz policije rekao je za ovaj list da osumnjičeni ima dve automatske puške kod sebe. "Veoma je opasan", naveo je izvor, koji je dodao da se oficirima koji su ga opkolili obratio sa: "Vi dobro znate ko sam ja". . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: