Petak, 21.11.2014.

22:55

Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu

M.I. (25), navijač Crvene zvezde, izgubio je život u Istanbulu u sukobu s navijačima Galatasaraja, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Default images

Vest je potvrđena i iz generalnog konzulata Srbije u Istanbulu. Navedeno je da je reanimacija trajala pet sati, ali da je navijač preminuo zbog obilnog krvarenja.

Grupu od 400 navijača beogradskog kluba napali su navijači Galatasaraja ispred hale "Abdi Ipekči" u koju im nije dozvoljen ulaz, iako su imali ulaznice. U opštoj tuči navijača M.I. je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Dok se u "Abdi Ipekčiju" igrao meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom, navijače crveno-belih napali su turski huligani.

Kako saznaje B92, navijači Zvezde su napadnuti u tri navrata, prvo na benzinskoj pumpi, kada je vozač autobusa uspeo da na vreme pobegne ispred grupe huligana, potom na putu ka dvorani, a zatim i ispred dvorane. U tom napadu je smrtonosne rane dobio jedan navijač, dok je nekoliko njih zadobilo lakše povrede.

Grupa od oko 400 navijača Zvezde nije uspela da uđe u halu i bodri svoj klub, pa je ispred hale došlo do incidenata. Navijači Galatasaraja su grupu gađali kamenicama i bakljama, a došlo je i do fizičkih sukoba, prenosi RTS.

Policija je brzo intervenisala, a prema pisanju turskog lista "Hurijet" srpski navijači su napuštajući prostor oko hale demolirali nekoliko vozila i izloga.

Tokom samog susreta, navijači Galate su u nekoliko navrata skandirali "Kosovo, Kosovo".

Posle utakmice, trener Galatasaraja Ergin Ataman izjavio je da su navijači Crvene zvezde teroristi, što je najverovatnije povezano sa incidentima ispred hale.

"Navijač preminuo zbog obilnog krvarenja"

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je ovaj mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković.

On je rekao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

"Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije... Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku", rekao je Marković.

Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu.

"Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: