Četvrtak, 23.10.2014.

17:46

Dačić: Sledeći skup u Prištini

Ministar Dačić zadovoljan je konferencijom održanom u Beogradu i navodi da će naredni ovakav sastanak biti održan u Prištini nakon formiranja tamošnje vlade.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog uspešno organizovane regionalne konferencije ministara spoljnih poslova i finansija u Beogradu.

"Konferencija je protekla u dobroj atmosferi i ona je pokazatelj promene stanja na Balkanu. Srbija je zadovoljna što je organizovala ovakav sastanak", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon završetka tog skupa.

Dačić je kazao da se na skupu razgovaralo i o temi ekonomskog upravljanja i međusobnog povezivanja regiona i da su na njemu istaknuta tri važna zajednička cilja.

On je naveo da sve zemlje zapadnog Balkana teže EU, međusobno se podržavaju na tom putu ističući da je veoma važna regionalna satbilnost te da su incidenti poput onog na utakmici Srbija-Albanija pokazatelj koliko je vremena potrebno da se dođe do regionalne satabilnosti, a malo da se ona poremeti.

Dačić je kazao i da su na skupu bili predstavnici prištinskih vlasti, na osnovu gimnih formule koja definiše učešće Prištine na regionalnim forumima, te da je dogovor da sledeći ovakav sastanak bude u Prištini kad se konstituiše nova vlast.

Dačić je poručio i da ovaj region zaostaje za razvijenim regionima Evrope i sveta i da su nam interes uspešne reforme u svim zemljama zapadnog Balkana kako bi se uspostavio zdrav ekomski sistem.

Ministar za ekonomski razvoj u Vladi Kosova Fadilj Ismailji kaže za B92 da se nada da će ministri Vlade Srbije uskoro posetiti Prištinu.

Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj izjavio je da je boravak kosovskih ministara u Beogradu istorijski događaj i potvrda normalizacije odnosa.

Štefan File poručio da je neformalni sastanak ministara spoljnih poslova i finansija Zapadnog Balkana nije bio samo regionalni već i evropski događaj.

Zemlje Zapadnog Balkana se suočavaju sa sličnim izazovima koji se efikasno mogu rešiti pojačanom regionalnom saradnjom, poručeno je u zajedničkoj izjavi ministara sa današnjeg sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Podeli: