Četvrtak, 23.10.2014.

17:38

Zahvalnost Grčkoj zbog stava o KiM

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Parlamenta Grčke Evangelosu Meimarakisu na "principijelnom stavu" Grčke po pitanju statusa Kosova i Metohije.

Izvor: Beta

Default images

Premijer je takođe zahvalio i na pomoći koju je Grčka uputila tokom majskih poplava.

Kako su saopštili iz Vlade Srbije, Vučić je Meimarakisa informisao da država stvara povoljnu privrednu klimu koja će privući grčke investitore.

Predsednik grčkog Parlamenta Meimarakis istakao je da Grčka pruža podršku ekonomskim reformama koje sprovodi srpska vlada, kao i evropskom putu Srbije.

"Verujem u parlamentarnu diplomatiju koja pomaže sprovođenju politike i unapređenju saradnje među narodima. Vi ste mala zemlja sa velikom snagom i dušom. I vi i mi smo dokazali da možemo da budemo tačka stabilnosti u Evropi", izjavio je Meimarakis.

Dvojica zvaničnika razgovarali su i o poseti predsednika Vlade Grčke Antonisa Samarasa Srbiji u decembru ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: