Utorak, 02.09.2014.

07:23

Tahiri: Na šta je mislio Vučić?

Edita Tahiri, zamenica premijera Kosova zatražila od srpskog premijera Aleksandra Vučića da objasni izjavu da "srpska žandarmerija više nikoga neće upozoravati"

Izvor: Tanjug

Default images

Tahiri je, za javni servis RTK, rekla da Vučić kaže da li je mislio na ilegalne prelaske ili slobodu kretanja, s obzirom na to da je, kako je dodala, sloboda kretanja sada već deo potpisanog sporazuma.

Tahiri je dodala da nije prvi put da srpski zvaničnici skreću sa politike dobrog susedstva.

Ona je, kako su preneli prištinski mediji, poručila da Srbija kao zemlja koja teži Evropskoj uniji treba da učini ''mentalnu reformu'' i da je vreme pretnji prošlo.

Srpski premijer Vučić rekao je prilikom obilaska baze Merdare, da će Srbija umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju i da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila.

Vučić je ukazao da pripadnik srpske Žandarmerije, koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom deset puta viknuo: "Baci pušku!".

"On 10 puta nije hteo da baci pušku. Ubuduće neće više vikati - Baci pušku", objasnio je Vučić i dodao da je zadatak ministra unutrašnjih poslova da pripremi nove podzakonske akte.

Prema Vučićevim rečima, Srbija ne može da dozvoli banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti.

''To je organizovani kriminal", rekao je Vučić i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo "neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze".

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sindjelić preminuo je u sredu 28. avgusta u Beogradu posle ranjavanja iz vatrenog oružja u rejonu sela Orlovca, u opštini Kuršumlija, u napadu za koji se sumnja da su ga izvršile albanske šumokradice sa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: