Ponedeljak, 01.09.2014.

23:21

Aligrudić nasleđuje Koštunicu?

Najozbiljniji kandidat za naslednika Vojislava Koštunice mogao bi da bude njegov dugogodišnji bliski saradnik i funkcioner DSS Miloš Aligrudić, piše Danas.

Izvor: Danas

Default images

Iako pripreme za unutarpartijske izbore u Demokratskoj stranci Srbije, koji će biti održani najverovatnije 4. oktobra, još praktično nisu započele, već sada je jasno da se Aleksandar i Nenad Popović, kao i Slobodan Samardžić neće kandidovati za novog lidera DSS.

Rekao sam da ću se kandidovati samo u slučaju da u stranci postoji za to podrška. Kako sada stvari stoje, podrška mojoj kandidaturi postoji i ona je vrlo relevantna „, kaže Aligrudić za Danas i dodaje da još niko zvanično i nije kandidat, jer izborne radnje praktično nisu ni otpočele .

Posle Koštuničine ostavke strankom rukovodi Aleksandar Popović, koji je letos pismom obavestio stranačke organe da će tu funkciju obavljati do izbora novog predsednika. Spekuliše se, međutim, da će se pored Aligrudića, za prvog čoveka DSS kandidovati i Andreja Mladenović, čija je pozicija, posle ulaska u beogradsku vlast, ojačala.

U nezvaničnim unutarstranačkim razgovorima jedino se još Dragan Maršićanin pominje kao eventualni kandidat za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: