Ponedeljak, 25.08.2014.

22:05

"Nema učešća Srbije u optužnici"

Milivoje Mihajlović odbacio navode da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Srbije pomoglo u pisanju optužnice protiv lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Izvor: Beta

Default images

Srbija ni na koji način nije učestvovala u tome, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima za televiziju "Most" iz Zvečana.

"Da ima zločina verovatno bi Oliver Ivanović i ranije bio procesuiran u Srbiji", kazao je Mihajlović i dodao da je "krunski svedok" zločina za koji je osumnjičen Ivanović "odbijen kao neozbiljan" u Haškom tribunalu.

On je izrazio uverenje da je Ivanović "žrtva političkog procesa", koji će se vrlo brzo okončati njegovim oslobadjanjem.

Zamenica predsednika SDP Ksenija Božović rekla je da ne očekuje "ništa spektakularno" sutra kada se Ivanović bude pojavio na prvom ročištu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

"Biće mu pročitana optužnica i data mogućnost da se o njoj izjasni", rekla je Božović i dodala da očekuje od Euleksa da "poštuje zakon i omoguće Oliveru Ivanoviću da dokaže svoju nevinost u pravičnom postupku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: