Ponedeljak, 25.08.2014.

12:18

"DS prepisala program od LSV"

Članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević ocenila je da je Pokrajinski odbor DS iznošenjem političkih principa o Vojvodini zapravo "prepisao" program LSV.

Izvor: Beta

Default images

"U tom slučaju, Pokrajinskom odboru DS bi se moglo sugerisati da razmisli o kolektivnom prelasku u LSV. To je prosto logičnije nego da se prepisuju tuđe ideje, rad i istorija", navela je Maja Sedlarević u saopštenju.

Dodala je da je DS iznošenjem tih političkih principa zapravo prihvatila sve što je od nje zatraženo tokom pregovora o principima rada i ciljevima pokrajinske koalicije i buduće pokrajinske vlade.

"Doduše, malo je neobično što je DS ne samo prihvatila naše zahteve, nego ih i ugradila u Program DS za Vojvodinu. Tim pre, jer da je ovakve saglasnosti sa njihove strane bilo do sada, sve ovo smo mogli godinama unazad i sprovesti. A iskrenost i podrška su nam itekako nedostajali", navela je Sedlarevićeva.

Prema njenim rečima, kada je LSV zatražila ponovno osnivanje Statističkog zavoda Vojvodine, koja se sada našlo u programu DS, pre četiri godine funkcioner DS Dragoslav Petrović je to odbacio uz konstataciju da "nije momenat".

"Pet godina insistiramo na jačem angažovanju pokrajinske administracije na donošenju zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine. Šest godina zahtevamo obeštećenje Vojvodine zbog sramne prodaje NIS i veću rudnu rentu. Više od sedam godina ukazujemo da se Vojvodina zakida i za procenat novca koji joj pripada", navela je Maja Sedlarević.

Dodala je da LSV poslednjih osam godina upozorava da je Ustav Srbije loš po Vojvodinu i da ga treba menjati, a devet godina zahteva Policijsku upravu za Vojvodinu, kao organizaciono rešenje koje će doprineti boljoj bezbednosti.

Sve pobrojane principe u subotu je na konferenciji za novinare izneo i predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin i rekao da su to politicki principi za koje će se DS zalagati kada je Vojvodina u pitanju.

DS, LSV i NDS su blizu sklapanja dogovora o zajedničkom nastupanju u pokrajinskoj Vladi, čime su najavili odbijanje predloga SNS i SVM da se u Vojvodini formira koncentraciona vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: